Vízlágyítás

vizlagyitok1

A háztartásokban előforduló, vízzel kapcsolatos meghibásodásokat az esetek nagy részében a vízkő okozza. A víz “keménységét” a benne jelen lévő, oldott állapotú ún. földfémek, kalcium (Ca), magnézium (Mg) hidrokarbonátjai és más sói, okozzák.

Melegítés hatására ez utóbbi vízkő alakban kicsapódik. A vezetékes csapvízben a kalcium és a magnézium is jelen van. Bár az ivóvíz keménységének mértékét kormányrendelet szabályozza, attól még jelen vannak a vízben ha nem is érik el a felső határt.

És mivel jelen vannak, le is csapódnak: minden hálózathoz kapcsolódó eszközben, de magában a csövekben, csapokban is. A lerakódás következtében beszűkül az áramlási keresztmetszet, először csak csökken a hatékonyság, ám idővel a készülékek meghibásodása elkerülhetetlen. Olcsóbb, ha védekezünk a vízkőlerakódása ellen.

Ha szeretné megelőzni, vagy megoldani a már fennálló problémát, keressen minket bizalommal. A vízkő eltávolítása nehézkes, idő- és energiaigényes feladat. Előzze meg a lerakódást, meghosszabbítva ezzel háztartási gépeinek élettartamát, és kímélje meg magát egy bosszantó házimunkától!