Hőszivattyús rendszerek

hovisszanyerosrendszerek

A hőszivattyú technológia nem csak környezetbarát, hanem gazdaságos is: a környezetből, vagyis a földből, vízből, vagy a levegőből nyert energiát hasznosítja. Működéséhez elektromos áramot felhasználva a környezeti hő elvonásával a hőt egy magasabb hőmérsékletre emeli.

Ezt a többlethőmérsékletet felhasználva kiválóan alkalmas fűtésre, használati melegvíz előállítására, illetve a “szállítási irányon” változtatva a hűtésre is. A hőszivattyús rendszerek működésére nincs hatással a pillanatnyi napsugárzás erőssége, mivel a már eltárolt energiát használja fel.

A hőszivattyúknak háromféle típusa létezik: a vizes hőszivattyú a talajvízből vízből  vesz energiát, a földdel működő hőszívattyú a talajba helyezett csőrendszerben áramoltatott folyékony hűtőközeg (pl fagyálló) felhasználásával nyeri az energiát.

A levegővel működő hőszivattyú a külső levegő visszahűtésével fűt, és állít elő használati melegvizet.

Szakembereink segítenek Önnek a megfelelő teljesítményű hőszivattyú, és puffertartály kiválasztásában, beépítésében, a beépítést megelőző villanyszerelési munkálatokban, áramvételi helyek kialakításában, és minden egyéb előkészületekben.