Faelgázosító kazánok

faelgazosito-kazan

A faelgázosító kazánok a környezetvédelmi és gazdaságossági szempontok figyelembe véve  igen jelentős szerepet foglalnak el a korszerű fűtéstechnikai megoldások között.

Amellett, hogy rendkívül gazdaságosak, kényelmi szempontból is óriási előrelépést jelentenek a hagyományos vegyestüzelésű kazánokkal szemben.

A hagyományos fűtésnél az égéstermékek nagyrészt hasznosulatlanul a kéményen át távoznak, jelentős környezetszennyezést okozva, mindemelet jelentősen megnövelik a felhasznált tüzelőanyag mennyiségét.

A faelgázosító kazán hatásfoka bizonyos gyártóknál meghaladja a 90 %-ot. Ez a hatékony teljesítmény annak köszönhető, hogy az égései folyamat szabályozott. A faelgázosító kazánok égési elve un. kétfázisú égési folyamaton alapszik.

A pirolízis folyamán keletkező magas hőmérsékletű füstgázok egy másodlagos égés folyamán égnek el, ezzel is megnövelve a faelgázosító kazánok hatásfokát. Ennek köszönhetően maga az égésidő is hosszabb, valamint a levegőbe is jóval kevesebb szennyezőanyag kerül, kímélve a környezetet. Használata energia megtakarítást, jóval kedvezőbb fűtési kiadásokat eredményez.

Mindezekhez azonban elengedhetetlen a valóban száraz tűzifa.

Kérdéseivel kérem forduljon hozzánk bizalommal!